Home > Tobii Dynavox Communicator 5

Tobii Dynavox Communicator  5 е софтуер, предназначен да помогне на хора с комуникационни затруднения да имат по-високо ниво на независимост.

Позволява работа с:
• Мишка
• Тъчскрийн
• Мишка за глава
• Джойстик, специализирани бутони
• Контрол с поглед чрез устройство Tobii PCEye Mini

Софтуерът предлага 3 големи групи приложения

  • Emerging Communication – интерективни изображения, музика и игри за първоначално запознаване с контрола с поглед
  • Symbol Communication – възможност за избор на символи, които се произнасят – това може да са отделни думи или цели фрази
  • Text Communication – използване на екранни клавиатури (опростени или пълни), чрез които може да се пише и написаното да се произнася. Често използваните думи или фрази се запазват в речник и след това могат да бъдат използвани.

All Page Sets 1

Софтуерът предоставя готови страници за комуникация, както и възможност за редакция и създаване на нови страници и допълнителна функционалност. Тези възможности могат да бъдат използвани за ежедневно използване на текст към говор, обучение по език и граматика, развиване на различни познавателни функции.

PlodoveSymbolCommunication_Banan

 

Communicator5_The right one

 

Tobii Communicator e софтуер, който дава възможност да се адаптират клавиатури по желан начин – с големи бутони, разделени на няколко части. Така може да се ПИШЕ С ПОГЛЕД, мишка или тъчскриийн и написаното да се произнася. В примерите е изболзван четец  Innoectics TtS Reader Irina.

Разделянето на клавиатурата на 2 позволява бутоните да са по-големи и да се избират по-лесно.

Възможно е да се показват и само няколко букви на екрана – може да се започне с най-често използваните или с най-познатите за детето.

Могат да се използват и образователни игри – напр. могат да се учат цветовете или буквите.

Повече за Communicator 5 може да намерите на сайта на TobiiDynavox.

Ако се интересувате от този софтуер и искате да видите демонстрации с него, може да се свържете с нас на и-мейл assist.foundation.bg@gmail.com

Софтуерът може да бъде закупено в България от Интеракта ЕООД, учредена от Фондация “АСИСТ – ПОМАГАЩИ ТЕХНОЛОГИИ” за подпомагане на дейността й.

Приложения за Communicator 5 на български:

Болнична комуникация.cddx

ДаНеКакво

This post is also available in Български.