Home > Events > Ability Fest – Фестивал на способностите 2017
08 October, 2017
11:00 am
Ларгото на София,

Първи Ability Fest Sofia 2017 – фестивал на способностите и предизвикателствата.

Фестивалът показва уменията на хора с различни затруднения и предизвиква посетителите да тестват своите способности чрез специални игри, препятствия, лабиринти, работилници.

Предизвикателството “ГОВОРИ С ПОГЛЕД” на Фондация “АСИСТ – Помагащи технологии” е да кажеш нещо за себе си (но без да говориш и без да използваш ръцете си) – като използваш само погледа си и специални устройства за контрол на компютър с поглед. Това беше забавен опит за много деца и възрастни, които играха игри, общуваха с помощта на символи и синтезирана реч, писаха само с поглед. За други деца и възрастни това е необходимост – ако не можеш да говориш и да пишеш, погледът и технологиите стават средство за общуване, обучение и независимост.

 

This slideshow requires JavaScript.

 

Вижте повече за събитието във facebook!

Banner_1663x950px_01

:::

Ние, група организации, които работим с и за хората с увреждания, вярваме, че промяна на нагласа се постига чрез стимулиране на усещания и провокиране на чувства. Ние знаем, че това, което ни прави хора, са нашите способности, а не нашите затруднения.

Организатори: Български център за нестопанско право-БЦНП, бализ bapid, Lumos, Maria’s World Foundation, Фондация „Бъди с приятел – България“.

Фестивалът на способностите София 2017 се провежда под патронажа на Столична община.

Партньори: Bulgarian Business Leaders Forum (BBLF), ФОНДАЦИЯ АСИСТ – ПОМАГАЩИ ТЕХНОЛОГИИ, Фондация „Глобална инициатива в психиатрията – София“, Заслушай се – Listen Up, Synergia Foundation.

Със съдействието на: Dextrophobia Rooms.

С подкрепата на: Right Rental, Coca-Cola HBC Bulgaria Parachute-ka / Парашутка.

С медийната подкрепа на: БНР – Българско Национално Радио, OFFNews, НПО портал, Дарик радио.

 

This post is also available in Български.