Home > Мобилни услуги

Фондация “АСИСТ – Помагащи технологии” създаде 2 мобилни центъра за консултации за технологии за контрол с поглед и други средства за допълваща и алтернативна комуникация. Центровете са в София и Русе.

Разполагаме с няколко системи за допълваща и алтернативна комуникация – компютри, устройства за контрол с поглед, специализиран софтуер за ранно детско развитие, специализиран софтуер за комуникация, софтуер за управление на компютър с поглед, устройства и софтуер за управление на на компютър с движнения на главата и други.

Нашите сътрудници правят посещения на място.

Предлагаме различни типове консултации.

Консултации за приложимостта на различни средства за допълваща и алтернативна комуникация

Ако искате да разберете какви са възможностите на различните средства за допълваща и алтернативна комуникаци, дали те са подходящи – може да се свържете с нас и ще консултация. Консултациите се провеждат на удобно за Вас място. Така ще може да се запознаете с различни възможности за използване на компютър (контрол с поглед, контрол с движения на главата, суич, допир). Също така може да се запознаете с възможностите, които предлагат различните софтуери (развитие на внимание и концентрация, обучение, комуникация, управление на компютър). Така може да се оцени приложимостта на конкретна технология.
Консултациите са безплатни.

Консултации за използване на технологии за допълваща и алтернативна комуникация

Ако вече разполагате с технология за допълваща и алтернативна комуникация, може да се уговорим за посещение, така че да можем да ви дадем насоки за това как най-пълноценно да използвате технология. Консултациите са безплатни.

Регулярни занимания и консултации

Ако се интересувате от провеждане на регулярни занимания и консултации с технологии за допълваща и алтернативна комуникация, може да се свържете с нас. Заниманията се провеждат на удобно за Вас място. Тези консултации се предлагат срещу такса (30 лв. на занимание когато се работи с Ваша система за допълваща и алтернативна комуникация, 40 лв. на занимание когато се работи с наша система).

Мобилен център – София

за контакти – доц. д-р Морис Гринберг, тел. 0888 76 0476

Мобилен център – Русе

за контакти – Павлета Стефанова, тел. 0889977297; Елеонора Петрова, тел. 0876436487

 

 

 

This post is also available in Български.