Home > Tobii Communicator 4

Tobii Communicator 4 е софтуер, предназначен да помогне на хора с комуникационни затруднения да имат по-високо ниво на независимост.

Позволява работа с:
• Мишка
• Мишка за глава
• Джойстик, трекбол, специализирани бутони
• Тъчскрийн
• Контрол с поглед чрез Tobii PCEye Go

Софтуерът предоставя готови страници за комуникация, както и възможност за редакция и създаване на нови страници и допълнителна функционалност. Тези възможности могат да бъдат използвани за ежедневно използване на текст към говор, обучение по език и граматика, развиване на различни познавателни функции.

Tobii Communicator e софтуер, който дава възможност да се адаптират клавиатури по желан начин – с големи бутони, разделени на няколко части. Така може да се ПИШЕ С ПОГЛЕД, мишка или тъчскриийн и написаното да се произнася. В примерите е изболзван четец  Innoectics TtS Reader Irina.

Разделянето на клавиатурата на 2 позволява бутоните да са по-големи и да се избират по-лесно.

Възможно е да се показват и само няколко букви на екрана – може да се започне с най-често използваните или с най-познатите за детето.

Могат да се използват и образователни игри – напр. могат да се учат цветовете или буквите.

 

Повече да Tobii Communicator може да намерите на сайта на TobiiDynavox.

Ако се интересувате от този софтуер и искате да видите демонстрации с него, може да се свържете с нас на и-мейл assist.foundation.bg@gmail.com

Софтуерът може да бъде закупен в България от Интеракта ЕООД, учредена от Фондация “АСИСТ – ПОМАГАЩИ ТЕХНОЛОГИИ” за подпомагане на дейността й.

This post is also available in Български.